Alo 175 Tüketici Şikayet Hattı kapılarını Habertürk'e açtı

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy, Habertürk Muhabiri Çimen Çetin’e Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı anlattı.

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy Habertürk Muhabiri Çimen Çetin’e konuk oldu ve Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı anlattı.

Çağrı merkezinden yapılan yayında Genel Müdür Ersoy,  4 yıldır hizmet veren hattın çalışma sistemi, tüketicilerin en çok şikayetçi olduğu konular, danışma hattı şikayeti aldıktan sonra nasıl bir yol izleniyor,  tüm bu başlıklar hakkında bilgi verdi.

Copyright © Tüketici Akademisi 2015
Bu yayın Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği Erasmus+ Programı desteğiyle ‘Tüketici Akademisi’ Projesi çerçevesinde hazırlanmıştır. Bu yayının içeriği tamamen Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın sorumluluğunda olup hiçbir şekilde Türkiye Ulusal Ajansı ve Komisyon’un görüşlerini yansıtmamaktadır. Bu web sitesinde yer alan bilgiler, gösterilen yoğun çabalara rağmen; kesin ya da güncel olmayabilir veya herhangi bir durumdaki koşullara uyarlanamıyor olabilir. Bu web sitesinde olabilecek herhangi bir yanlışlık veya eksiklikten ya da izinsiz içerik kullanımından doğan ve web sitesinde yer alan bilgiler ışığında vereceğiniz kararlar ile ilgili tüm sorumluluk, tamamıyla tarafınıza ait olacaktır.