TÜBİS YENİLENDİ

Tüketicilerin şikayetlerinin daha hızlı çözülebilmesi için hayata geçirilen Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan güncelleme ile yenilendi. Yapılan güncellemeden sonra tüketici hakem heyetlerine elektronik, mobil ya da ıslak imza zorunluluğu olmadan e- Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapabilmesinin önü açılmış oldu.

Söz konusu değişiklik ile birlikte fiziki evrak sayısı azaltılmış olacak. Islak imza zorunluluğunun kalkması ile tüketici hakem heyetleri başvuruları daha kısa sürede işleme alabilecekler. Tüketiciler başvuru işlemini gerçekleştirdikten sonra TÜBİS üzerinden başvurularının hangi aşamada olduğunu kontrol edebilecekler. 

KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) ile entegre olan sistem sayesinde, tüketici şikayetlerine ilişkin kararlar elektronik ortamda muhatabına iletilecek. Böylelikle tebligat aşaması hem daha hızlı geçilmiş hem de maddi olarak tasarruf edilmiş olacak.

Tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurular ve bu başvurulara ilişkin sonraki süreçler için hazırlanan bilgilendirici videolar aşağıda verilen bağlantıda yer alan kanal üzerinden muhataplarına sunulmaktadır:

https://www.youtube.com/user/etuketici

Sisteme Giriş, Sıkça Sorulan Sorular, Tüketici Şikayeti Kullanıcı Kılavuzu ve Tüketrici Hakem Heyeti Kullanıcı Kılavuzu içerikleri ise Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nün web adresi üzerinden aşağıda verilen link vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşılmaktadır:

http://tuketici.gtb.gov.tr/duyurular/tubis1


 

Copyright © Tüketici Akademisi 2015
Bu yayın Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği Erasmus+ Programı desteğiyle ‘Tüketici Akademisi’ Projesi çerçevesinde hazırlanmıştır. Bu yayının içeriği tamamen Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın sorumluluğunda olup hiçbir şekilde Türkiye Ulusal Ajansı ve Komisyon’un görüşlerini yansıtmamaktadır. Bu web sitesinde yer alan bilgiler, gösterilen yoğun çabalara rağmen; kesin ya da güncel olmayabilir veya herhangi bir durumdaki koşullara uyarlanamıyor olabilir. Bu web sitesinde olabilecek herhangi bir yanlışlık veya eksiklikten ya da izinsiz içerik kullanımından doğan ve web sitesinde yer alan bilgiler ışığında vereceğiniz kararlar ile ilgili tüm sorumluluk, tamamıyla tarafınıza ait olacaktır.